Hachiko, qeni më besnik i Japonisë

Hachiko, qeni më besnik i Japonisë.  Qeni Akita ka prekur zemrat e njerëzve në të gjithë kombin japnonez me devocion që tregoi duke pritur çdo ditë për më shumë se nëntë vjet tek  stacioni Shibuya në Tokio për të zotin e tij për t’u kthyer nga puna, duke mos ditur se ai kishte vdekur nga një hemorragji cerebrale dhe nuk do të kthehej më.

Sot, një statujë e Hachiko qëndron në Shibuya. Ajo është satuja e një qeni duke pritur me durim. Por, ndërsa kjo ngjarje e ka  bërë Hachikon të famshëm, qëndon fakti se para vdekjes së zotërisë së tij, të dy çdo mbrëmje dhe ecin në shtëpi së bashku. Një statuj tjetër është vendosur tek Tokio Imperial University, për të përjetësur gëzim që ka shprehur Hachiko ndërsa takon të zotin e tij.Ndërsa Hachiko është ndoshta më i njohur nga të dy, pronari i tij, Hidesaburo Ueno, gjithashtu ka kontribuar shumë për shoqërinë japoneze.Ueno ishte një profesor në Universitetin e Tokios (më pas i quajtur Tokio Imperial University) për më shumë se 20 vjet, dhe një dijetar i njohur në fushën e inxhinierisë bujqësore, ai ndërroi jetë duke dhënë leksion në 1925 .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *